Így néz ki az SCG Le Mans-i versenygépe

Nem volt bemutató nagy felhajtással, egyszerűen tesztelni kezdték a festetlen versenyautót, nem igazán takargatva a részleteket.

Ahhoz képest, hogy nem sokkal több egyszerű garázscégnél, az SCG tényleg összehozott egy új fejlesztésű versenyautót az idei Le Mans-i 24 órásra. Az egyelőre nyers karbon-színű autó nem tűnik olyannak, mint ami utcai autóból származik, de a Toyotáé sem igazán.

A 007-es típusszámú autó egyszerűbb technikát hordoz, mint a Toyota autója: csak benzinmotor hajtja, méghozzá egy 3,5 literes, ikerturbós V8-as, amely a francia Pipo Moteurs fejlesztése. Ez a motor a gyártó honlapja szerint sem egy idegbajos darab, 750 lóerős, de a Scuderia Cameron Glickenhaus autójában az LMH kategória szabályzatának megfelelően egy 680 lovas változat dolgozik.

A ránézésre ugyan nem tűnik valami komoly kezdeményezésnek az SCG csapata, de egy nagy nevet azért leszerződtettek. A autó finomhangolását az a Romain Dumas végzi, aki, amellett, hogy kétszer győzött Le Mans-ban – egyszer Audival, egyszer Porschével – a Volkswagen ID.R pilótájaként mindenféle pályarekord-döntésekben is részt vett az elmúlt években. Ráadásul arra készülnek, hogy két autóval állnak rajthoz az idei 24 óráson.

Érdekes lesz látni, hogy meddig jutnak a csinos kis versenygéppel, amely addigra nyilván tisztességes versenyfestést is kap majd.

A cikk forrása: totalcar.hu