Repülj velünk, a Subaru szárnyán, indul az utazás, csak erre vártál

A Subaru a Levorg kombi és számos népszerű crossovere mellett két merész koncepciót vitt a Japan Mobility Show-ra, melyek közül az egyik egy óriási, egyszemélyes drón. Számunkra a másik érdekesebb, hiszen az pedig egy furcsa elektromos coupé, a Subaru Sport Mobility Concept.

üres

Japánban jobban pörög a Mobility Show, mint egy felhúzott Subaru STI turbója. Mikor pedig a Mazda egy Wankel sportautóval, a Nissan egy 1,360 lóerős elektromos GT-R-rel, a Toyota nagyjából a következő Suprával, a Honda pedig többek közt a Prelude akkumulátoros evolúciójával támad, a Subaru sem állhat ki akármivel.

Az itthon kicsinek számító japán márka épp ezért két radikális koncepcióval lepte meg a közönséget, melyek közül az első a Subaru Sport jövőjét tükrözi. Ez a 2023-as trendeknek megfelelően szintén teljesen elektromos Sport Mobility coupé.

A Subaru szerint ez egy letisztult vonalvezetésű, így aerodinamikus és biztonságot sugalló forma, mely a lemezek alatt a vezetőt helyezi a középpontba.

Aki a Sport Mobilty kormánya mögött találja magát, az alacsony üléspozíciót élvezve mind a négy kereket úgy irányíthatja, ahogyan csak szeretné. Az elektromotorokkal ez persze viszonylag könnyen megvalósítható, az összkerékhajtás pedig legalább olyan fontos értéke a Subarunak, mint a Quattro az Audinak.

A Subaru szerint a Sport Mobility-ből az élvezetes utazás közben remekül ki is lehet látni, ha pedig a BRZ utódját véled felfedezni a képen, indulhat is a fantáziálás. Íme, a nemzetközi sajtóbemutató, és a Sport Mobility LED trükkjei:

Az autó fölött látható drón közben nem más, mint a Subaru második jövőbe mutató koncepciója. Ezen a ponton érdemes emlékezni rá, hogy a Subaru annak idején a Nakajima repülőgépgyárból nőtte ki magát, a Subaru Corporation pedig a mai napig gyárt helikoptereket, valamint repülőgép- és hadiipari alkatrészeket is.

Az Air Mobilty Conceptről persze egy árva szót sem mond a Subaru azon túl, hogy most is végeznek vele próbarepüléseket.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2023 legszórakoztatóbb autószalonja ismét a tokiói lett. Ami pedig a Sport Mobilty koncepciót illeti, bár ebben a formában nagyon messze van a sorozatgyártástól, az biztos, hogy a Subaru dolgozik majd egy-két dinamikusabb BEV ajánlaton. Míg a technológián osztozik a Toyotával, 2027-re a Subaru megépíti Japán első dedikáltan BEV autógyárát is.

A cikk forrása: totalcar.hu