Mattítva színesítik a Toyota Land Cruisert

Két éve frissült a Toyota Land Cruiser, ami itt Európában egy közepes változatot takar, nem pedig a gigantikusat. A nagy Land Crusier új generációját 2021-ben mutatták be, de kérdéses, hogy az egyáltalán eljut-e a Európáig. Most az itt is kapható változatot igyekeztek feldobni egy különkiadással, bár a  Matt Black Edition esetén nem kapott lángra a tervezők kreativitása.

 

A névből sejthető, hogy a mattításé lesz a főszerep. Kívülről a matt fekete 18 colos alufelnikről, hűtőrácsről, ködfényszóró keretről, oldalfellépőkről, tükörházakról és tetőkorlátról ismerhető fel a különkiadás. Az utastérben is a fekete szín uralkodik, a kéttónusú bőrülések szürke vagy barna betétei jelentik az újdonságot.

A Land Cruiser Matt Black Edition kizárólag ötajtós karosszériával lesz kapható, a meghajtásról változatlanul a 2,8 literes, 204 lóerőt és 500 Nm nyomatékot teljesítő dízelmotor gondoskodik, ami hatsebességes automataváltón keresztül hajtja a kerekeket.

Európába 2022 októberében érkezik a Land Cruiser különkiadása, később pedig Japánban is elérhető lesz. Az ikonikus terepjáró aktuális, negyedik generációs modellje 2009-es bemutatása óta két modelfrissítésen esett át, 2013-ban és 2017-ben, pályafutása azonban a végéhez közeledik, a hírek szerint ugyanis 2023-ban érkezik az ötödik generáció.

A cikk forrása: totalcar.hu