Elektromos Land Cruiser és pickup koncepciót készített a Toyota

A Toyota a pár nap múlva kezdődő Japan Mobility Show-n állítja ki a Land Cruiser Se-t, a legendás terepjáró elektromos verziójának koncepcióját.

A japán gyártó nem árult el sok részletet a koncepcióautóról, azt viszont tudni lehet, hogy a Land Cruiser Se egy tekintélyes méretű, 5150 milliméter hosszú, 1990 milliméter széles és 1705 milliméter magas, 7 személyes, önhordó karosszériájú SUV lesz.

A Land Cruiser Se fejlesztése során nagy hangsúlyt kap a szilárd burkolatú úton mutatott viselkedés, de a Toyota szerint az épített útról letérve sem vall majd szégyen az elektromos SUV.

A Land Cruiser Se mellett a Toyota az EPU pickup koncepcióját is elkészítette. Az 5070 milliméter hosszú, önhordó karosszériájú, elektromos meghajtású EPU-t a Toyota elsősorban az aktív életmódot élő vásárlóknak szánja, ezért elmondásuk szerint nagy hangsúlyt helyeztek a dinamikus vezethetőségre.

A koncepció belső terét a képek alapján a minimalizmust szem előtt tartva tervezték meg. Meghatározó elem a lebegő kialakítású, szélesvásznú műszerfali kijelző és a szarvkormány.

Forrás: Toyota

A cikk forrása: totalcar.hu