Veteránautókat is lehet kölcsönözni a Toyotától – Toyota hírek

Mi akkor ismertük meg a Toyota konszernhez tartozó Kinto nevű cég nevét, amikor nemrég elindították a használtautó-helyreállító szolgáltatásukat, ezen kívül még az autómegosztási szolgáltatások is ide tartoznak. Most ez utóbbi szolgál újdonsággal, elindították ugyanis a Kinto Vintage Club-ot, amelynek keretében veteránautókat lehet rövid időtartamra kibérelni.

Az autók nem a Toyota saját gyűjteményéből származnak, azokat a szabadpiacon vásárolták, majd gyári szerelők újították fel azokat – nem feltétlen gyári állapotba hozták őket, hanem megtartják az előző tulajdonosok által elvégzett, a vezetési élményt növelő átalakításokat.

Hirdetés

Első körben 4 autó közül választhatnak a Kinto Vintage Club ügyfelei, a korelnök egy 1974-es Corolla Levin, van egy 2,0 literes Celica 1975-ből, egy 1982-es Soarer GT-Limited kupé, és egy 1992-es Supra 2.5 GT Twin Turbo Aerotop. Az első 3 autónál az első 24 óra 35 000 jenbe (99 ezer Ft) kerül, majd 30 000 jen (85 ezer Ft) minden további nap, a „fiatal” Suprát 30 000 jenért (85 ezer Ft) adják az első nap, majd minden további nap 25 000 jenbe (71 ezer Ft) kerül.

Noha csak most indult a szolgáltatás, már dolgoznak annak bővítésén, azaz folyamatosan tervezik majd a veteránkorú Toyoták megvásárlását és felújítását, amelyekkel bővítik majd a flottát.

A cikk forrása: automotor.hu