Utólag kaphatnak extra funkciókat a Toyoták

A Toyota bejelentette, hogy 2022 januárjától új programot indít, aminek a keretein belül már megvásárolt autókba kerülhetnek extrák utólag. A szolgáltatás neve Kinto Factory lesz.

A hangsúly elsősorban a vezetéssegítő és biztonsági funkciókra kerül: például olyan extrák kerülhetnek majd be, mint a fékasszisztens, a holttérfigyelő vagy a merőlegesen érkezőkre figyelmeztető rendszer. Kényelmi funkciókat is lehet majd utólag választani, így akár az elektromosan nyitható és csukható csomagtérajtó is elérhetővé válhat.

A szolgáltatás másik, külön elérhető része lesz a már elhasznált, kopottabb alkatrészek cseréje. A lekopott kormánykerék, a megnyúlt üléshuzat, illetve egyes külső elemek cseréje sem lesz akadály, és akár a gyártáskori anyagoktól és színektől eltérő változatok is kérhetők lesznek.

A kezdeti listán a Toyotákon túl Lexus modellek is szerepelnek. Toyoták esetében a Prius több változatához, míg Lexus-oknál az UX-hez és NX-hez lesz elérhető az új szolgáltatás. A Kinto Factory program első körben Japánban indul, de később tervezik bevezetni az Egyesült Államokban is.

A cikk forrása: totalcar.hu