Újabb korrupt vizsgabiztosokra csaptak le – heti hírösszefoglaló

Láthatólag a környék összes húszezresét összegyűjtötte egy műszaki vizsgaállomás nyolc dolgozója, akikre 2023. január 30-án összehangolt akció keretében csaptak le a rendőrök. A vizsgabiztosokat elfogták , a kihallgatás során beismerő vallomást tettek.

Négy, sérült Teslát vásároltak, méghozzá aukción. A teljes csomag ára 60 ezer dollár, vagyis nagyjából 21,5 millió forint volt, de nem véletlenül maradt ilyen alacsonyan ez az összeg: a Teslák vízkárosak. Ez még egy benzines vagy dízel autónál is óriási para, hiszen az elektromos alkatrészek, a kárpitok és még rengeteg más is könnyedén károsodik ilyenkor, a végeredmény pedig nem ritkán gazdasági totálkár.

Még az sem zavart volna, hogy az EQS SUV 580 bő 20 millió forinttal drágább az ugyanolyan specifikációjú BMW-nél, ha azt látom, hogy egy tökéletes autóba ülnek bele, akik az elsők közt invesztálnak 74 milliót egy ilyen autóba. De sajnos bőven nem ez a helyzet. Igen, elszoktunk már attól, hogy egy autó teljesen kész és kiforrott legyen, mire piacra dobják, de sajnos a félkész hangulat az EQS SUV-t az elfogadhatónál sokkal jobban belengi.

Januárban több mint 8 ezer új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon a Datahouse szerdán publikált adatai szerint. A márkák rangsorát utcahosszal vezeti a Toyota, részben a Yaris-eladásoknak köszönhetően. A modellek toplistáján a SX4 S-Cross az első.  

A telefonjai és egyéb szórakoztatóelektronikai berendezései miatt ismert kínai Xiaomi betörne a személyautók piacára is. Az első modelljük egy teljesen elektromos szedán lesz, ami az MS11 nevet kapta. Az autóról eddig semmilyen hivatalos adatot nem adtak ki, viszont az interneten pár napja kering egy képsorozat ami az álcázatlan autót mutatja.

Természetesen elektromos, kétüléses, és bár tavaly novemberben már megmutatták digitális formában, most itt van fizikális valójában is, hogy fantáziálhassunk a soha el nem készülő Nismo-variánsáról.

A járókelők bámulták, látszott, hogy nem igazán láttak még utcán ilyen autót, a hatalmas MG felirat sem feltétlenül segített rajtuk, az elmúlt nagyjából 20 évben nem sokat mutatott itthon a márka. Ám amióta megvették a kínaiak, sorra adják ki az újabbnál újabb modelleket, és a tavalyi évtől itthon is hivatalos szalonokból értékesít az MG.

A legendás Bizzarrini visszatéréséről tudtunk, most pedig az is kiderült, hogy a limitált kiadású Giotto már idén megérkezik a közepén egy szívó V12-es motorral. Formáját eközben Giorgetto Giugiaro és fia, Fabrizio jegyzik.

Tavaly december 19-én este súlyos  ráfutásos villamosbaleset történt  a Nagykörúton, amikor az utasokat nem szállító garázsmenetes szerelvény az elmondottak szerint a vezető rosszulléte miatt belerohant a megállóban várakozó menetrendszerinti járatba.

A cikk forrása: totalcar.hu