Új importőrhöz kerülnek itthon a Fiat márkái, illetve a Jeep

Az Emil Frey, amely már eddig is jelen volt a régióban, itthon az Abarth, az Alfa Romeo, a Fiat, a Fiat Professional és a Jeep importját veszi át Magyarországon, valamint Csehországban és Szlovákiában.

A svájci központú autókereskedő cég eddig is jelen volt Magyarországon: a Stellantis márkái közül a Citroën, DS és a Peugeot, ezen felül pedig a Mazda, a Mitsubishi, a Subaru és a Toyota típusainak forgalmazásával is foglalkoznak. Ehhez jönnek a korábbi FCA márkák: az Emil Frey az importjogok mellett a kereskedéseket is átveszi a régióban.

Ezzel a Stellantis szerint agilisabb és hatékonyabb értékesítési struktúra jöhet létre – a kiszervezés a gyártó számára nyilván jobban követhető költségeket, és egyszerűbb szervezeti felépítést hoz – míg az Emil Frey képviselője azt emelte ki, hogy a cégcsoport tovább erősíti jelenlétét a régióban.

Az ügylet még versenyjogi jóváhagyásra vár, de ha ez megérkezik, akkor az FCA korábbi munkatársait, és kereskedői szerződéseit is az új importőr veszi majd át. Arról, hogy ez rövidebb távon bármilyen érzékelhető változást jelentene az érintett márkák hazai kereskedelmében, egyelőre nem esett szó.

A cikk forrása: totalcar.hu