Tolvajok, szevasztok: katalizátorvédővel is rendelhető az új Prius

A katalizátorlopás igen gyakorinak számít nemcsak idehaza, hanem például az Egyesült Államokban is. A tolvajok kedvelt célpontjai a különböző Toyoták, például a Priusok, a jelenségnek megvannak az okai, és természetesen arra se kellett sokat várni, hogy megjelenjen a reakció: a katalizátorvédő. A probléma annyira jelentős, hogy az USA-ban már maga a Toyota is kínál ilyen pajzsot az új Priushoz.

Fotó: MillerCAT

Fotó: MillerCAT

A MillerCAT terméke alumíniumból és rozsdamentes acélból készül, fúrás nélkül felszerelhető, és járnak hozzá spéci csavarok is a leírás szerint. Ezek elsőre torxnak tűnnek, de jó eséllyel inkább a kerékőrök mintáját követik, és különleges szerszám kell a leszedésükhöz. A pajzs ára 140 dollár, vagyis átszámolva bő 50 ezer forint, a márkakereskedésekben a felszerelést is lehet kérni külön költség fejében.

Az új Prius amerikai alapára 27450 dollár, vagyis mintegy 10,5 millió forint, tehát ez az apró felár igazán megéri. A katalizátorcsere vagy -pótlás munkadíjjal együtt 2-3 ezer dollárba kerül, míg a katalizátorok a feketepiacon nagyjából ezer dollárért mennek a hírek szerint.

Végül pedig íme, videónk a témában:

A cikk forrása: totalcar.hu