Teljesen új sportkocsit készül bemutatni a Toyota

Ahhoz képest, hogy a Toyota a BMW-vel készíttette el a Supra jelenlegi generációját, meglepő, hogy most egy hasonló jellegű sportkocsit készülnek bemutatni Japánban, aminek láthatóan nincs köze a Suprához.

Pedig minden jel erre mutat: az idei Tokyo Auto Salonon két új GR Toyotát is kiállítanak, és az egyik, a GR GT3 Concept a sziluettfotója alapján semmire nem hasonlít, amit a Toyota eddig készített.

Ha az alacsony, hosszú orrú sziluett mégis emlékeztet valamire, az a Mazda RX Vision tanulmánya, abból is a Gran Turismo játékokba szánt versenyautó-változat. A Mazda és a Toyota szoros kapcsolata alapján nem lehetetlen, hogy a GR Motorsport ebből faraghatott egy saját változatot. Az viszont, hogy egy ilyen modell szériagyártására rászánnák a pénzt, eléggé valószínűtlen. Nagyobb az esélye, hogy egy újabb poszterautót villantanak, amelyet esetleg virtuálisan ki lehet majd próbálni valamilyen játékban.

Ezen felül egy másik előzetest is villantottak: ez a GR Yarisnak egy újabb változata lesz, egyes feltételezések szerint erősebb, mint amiket eddig ismertünk.

Hogy az előzetesek mögött mi rejtőzik, arra várhatóan a jövő hét folyamán derül fény, hiszen az idei Tokyo Auto Salont január 14. és 16. között tartják.

A cikk forrása: totalcar.hu