Stílust vált a Toyota luxusautója

Szürreális, de úgy néz ki, minden jobban fogy, ha emelt futómű van alatta, és fényezetlen műanyag elemek körben. Erre utal az is, hogy a Toyota 1955 óta kínált klasszikus luxusautóját, a belpiacos Crownt is ilyen kezelésnek vetette alá.

A Crown nevet – hogy márkanévnek hívjuk, vagy típusjelzésnek, az nem egészen egyértelmű, Japánban ez afféle egytípusos márka, saját jelvénnyel – eddig csak személyautók viselték. A legutóbbi frissítés során már egy kicsit változtattak a korábbi recepten, a háromdobozos szedán-formát az utolsó Jaguar XJ-ére emlékeztető kupétetős kialakítás váltotta, de úgy néz ki, ez a húzás nem jött be: a kereslet csökkenése miatt egyesek már a Crown létjogosultságát is megkérdőjelezték.

Úgy néz ki, a név egyelőre nem megy sehová, inkább a típus jellegén változtatnak: a divatosabb SUV kategória felé tolják el. A védjegy-kérelemhez benyújtott vázlatok szerint a ferde hátú kialakítás marad, de nagyobb kerekek, emelt hasmagasság, bőségesen mért sötétszürke műanyagok, és általában véve is mozgalmasabb formaterv jellemzi majd a következő generációt.

Úgy hallani, az eddig használt négy- és hathengeres benzinmotorok helyére négyhengeres benzinmotor köré épített hibrid hajtásrendszer jön, japán módi szerint automata váltóval, és kérésre összkerék-hajtással.

A cikk forrása: totalcar.hu