Sík padló, hajlított képernyő – itt a Toyota bZ kompakt villany-SUV

A Los Angeles-i autószalonon mutatta be a Toyota a bZ Compact SUV Concept nevű autóját. A hosszú típusnév minden tagja árulkodik: ez egy akkumulátoros villanyautó, kis méretű SUV-ként, ám egyelőre csak koncepció formában.

Sajnos az autó nevén kívül nem is nagyon van technikai támpontunk, lényegében semmilyen információt nem árultak el a kocsiról, sem a hajtásról, sem a teljesítményről, sem a platformról. A külseje határozott élekkel, vonalakkal megjegyezhető, kis túlzással lehetne a C-HR modern átirata is, belül viszont még több érdekesség van.

Nagyon letisztult belteret látunk, amiben a gyártó elmondásai szerint növényi alapú és újrahasznosított anyagok vannak. Két darab hajlított érintőképernyőt tettek bele, nagyon kevés a fizikai kezelőszerv, ellenben a hangvezérlést magas szintre fejlesztették állításaik szerint. A lapított kormánykerék, illetve a teljesen sík padló és a ferde oszloppal megtámasztott műszerfal is elég jellegzetes.

Az általunk is próbált bZ4x és a kínai piacra szánt bZ3 a bZ Compact SUV Concept a harmadik modellje a bZ, azaz Beyond Zero szériának.

A cikk forrása: totalcar.hu