Retróautók is lesznek a Toyota villanyautók között – Toyota hírek

Nem tartja meg magának a villanyautóit a Toyota, hanem a partnereinek is ad belőlük. Azt már korábban bejelentették, hogy a Beyond Zero almárkát megalapozó bZ4X Subaru Solterraként is megvásárolható lesz. A pletykák szerint az MR2-es sportkocsi szerepét felelevenítő, a Sports EV nevű aranyszínű modellt a Daihatsu és Suzuki is megkapja majd, de várhatóan a szintén stratégiai partnernek számító Mazda is számíthat a Toyota segítségére.

De sorozatgyártáshoz közeli autókat is fel lehet fedezni a rengeteg villanyautó között, például a fehér színű Electric Pickup minden bizonnyal a következő generációs, a TNGA-F alvázra felépített Tacoma akkumulátoros-elektromos változataként megy majd Észak-Amerikába. Érdekes látni az FJ Cruiser retrós stílusát felelevenítő kék színű Compact Cruisert, ami már egy sorozatgyártáshoz közeli jármű, hiszen a tanulmányt még 2017-ben mutatták meg FT-4X néven. A fekete-sárga Small SUEV úgy néz ki, mint az Aygo X villanymotoros változata.

Hirdetés

A most bejelentett villanyautók egyébként a globális piacra szánt modelleket jelentik, nincs köztük a BYD-del közösen fejlesztett, annak akkumulátor-technológiáját használó villanymotoros Corolla, amelynek a forgalmazása 2022 végén indul majd Kínában.

A cikk forrása: automotor.hu