Prémium Toyotát mindenkinek: négy új modell érkezett

A napokban mutatta meg a Toyota az új Crownt, amit a tervek szerint a prémium kategóriának szánnak. Úgy tűnik, hogy modellcsaládban gondolkodnak, ugyanis máris társaságot kapott az Észak-Amerikában bemutatott kupé-szedán-crossover: Japánban három másik karosszériaváltozatot is bemutattak. Az új Crown sorozat mind a négy tagja, mintegy 40 országban kerül majd értékesítésre, azonban a Toyota egyelőre nem közölt információkat a konkrét piaci felosztásról.

A 2022 őszén, Japánban bemutatkozó Crown mellett egy sportos, kisebb méretosztályba szánt hobbiterepjáró, egy nagyobb, inkább emelt kombinak tűnő SUV, illetve egy klasszikus, nagy szedán formát prezentáltak a nagyközönségnek.

A marketing anyagok szerint a kis SUV sportos vezetési élményt nyújt, a szedán akár sofőrös autóként is használható lesz, a nagy kombi hobbiterepjárót pedig azoknak szánják, akiknek a térkínálat a legfontosabb szempont. Ha a kis sportos típus ismerősnek tűnik, az nem véletlen, hiszen tavaly már láthattuk Toyota Crossover EV koncepcióként. Ami a szedán formát illeti, ott megtartották a hagyományos háromdobozos sziluettet, amely közvetlenül az előző generációs Crownt váltja le.

Mind a négy autó esetében felhasználták a bZ sorozat dizájnjegyeit is. A teljesen LED-es lámpák, egybeolvadnak az első vékony rácsokkal, a lökhárítóra sportos beömlőnyílásokat raktak, illetve nagy kerekekkel igyekeznek kihangsúlyozni a formát. Az ablakok egyelőre teljesen sötétítettek, elrejtik a későbbiekben bemutatásra kerülő belső teret.

A részletesebben bemutatott, japán belpiacos crossoveren kívül az autógyártó nem közölt egyéb részleteket a többi modellről, de az sejthető, hogy ugyanazon a TNGA platformon fognak alapulni, mint a Toyota többi tagja.

A cikk forrása: totalcar.hu