Pickupot készül bemutatni a Kia, célkeresztben a Toyota és a Ford

A Kia több országban is levédette a Tasman nevet, ami valószínűleg egy pickup modellneve lesz. Ez lehet a koreai autógyár első pickupja.

A Kia még tavaly jelentette be, hogy 2027-ig két pickupot fog piacra dobni. Ez a határidő autóipari szempontból vészesen közeleg, vagyis sejthető, hogy a Tasman az egyik pickup neve lesz. Eddig Ausztráliában, Új-Zélandon, Uruguayban, Costa Ricában és Franciaországban védette le a neve, de több országban még elbírálás alatt áll a név. 

A Kia testvérmárkája, a Hyundai már készített egy pickupot (Santa Cruz néven) az amerikai piacra, ám a Tasmant inkább a déli- és a fejlődő piacokra szánják

A koreai autógyár állítólag korábban arról tájékoztatta az ausztrál márkakereskedőket, hogy 2025-ben egy új, duplakabinos pickup fog megjelenni a piacon. A Kia állítólag 2020-ban kezdte el egy ilyen jármű fejlesztését, és olyan pickupokkal fog versenyezni, mint a Toyota Hilux és a Ford Ranger.

A lehetséges ausztráliai modellről eddig annyit tudni, hogy „TK” kódnéven fut, és elvileg már tesztelték is kontinensen. 

(via Motor1)

A cikk forrása: totalcar.hu