Olcsó középmotoros sportkupét építenek a japánok? Erre kíváncsiak vagyunk!

A Toyota még 2021 végén mutatta be a – képeken látható – Sports EV tanulmányautót, melyet az MR2 egyfajta elektromos szellemi örökösének tekinthettünk. Bár azóta a projekt körül nagy a csend, egyes hírek szerint továbbra is készülnek valamivel a japánok, mégpedig egy nagy nemzeti összefogás keretében.

toyota-sports-ev

A Best Car magazin információi szerint a Toyota, Suzuki és Daihatsu közös erővel fejleszt egy apró, olcsó, középmotoros MR2 örököst. A csöppséget egy kisebb hibrid rendszerrel megtámogatott háromhengeres, egy literes, turbós  benzinmotor mozgathatja 120 lóerővel és 200 Nm nyomatékkal. Bár a teljesítmény nem túl impresszív, a mindössze 1000 kilós össztömeggel együtt a receptből így is élvezetes játszós autó főzhető ki. A közönségkedvenc Mazda MX-5 is nagyon hasonló paraméterekkel rendelkezik.

toyota-sports-ev1

A motort a pletykák szerint a Suzuki fejleszti, az első felfüggesztés a Toyota Yarisból érkezik, míg a külcsínt a Daihatsu Copen ihlette. Sportautóhoz méltóan az egyelőre névtelen modell kizárólag kétüléses verzióban lesz elérhető, ára pedig állítólag 2,2 és 2,8 millió japán jen körül alakulhat. Ez átszámolva igen vonzó 5,8 és 7,4 millió forint közötti árat jelent, de hozzá kell tenni, hogy ha jön is Európába az autó, várhatóan jóval drágábban.

Forrás: motor1.com

A cikk forrása: totalcar.hu