Nevet változtat a Toyota GR86, de alig veszed majd észre

Megannyi kutatás és ötletelés, javaslatok mérlegelése és elfogadása után döntenek csak a gyártók egy autó nevéről, mégis nagyon nehéz olyat találni, mely a világ minden táján remekül cseng. Azt hihetnénk, hogy a betűk és számok kombinációjából álló típusjelölésekkel nem lehet gond, de még ennek is akadnak buktatói. Erre most a Toyota jött rá a GR86 kapcsán.

Pont ezért a korábban GR 86 nevet viselő bokszermotoros sportkupé ezentúl GR86 jelzés alatt jelenik meg a Toyotánál. A változás nem túl nagy, mindössze egy szóközt tüntettek el, mégis nagyon sokat számít az internet világában, ahol a #GR #86 helyett egyértelműen a #GR86-ot használja majd ezért mindenki. Ezzel a keresőoptimalizálással megkönnyítették autó online megtalálását, mivel az internetes kereséseknél hátrányból indult a szóközzel terhelt változat.

Elődjnek sok neve volt a Scion FR-S-szel kedve, majd Észak-Amerikában Toyota 86-osnak keresztelték, Európában pedig GT86-nak, de Nicaraguában és Jamaicán FT-86-ként is ismerték. Így már rögtön egyszerűbb a világon mindenhol a Gazoo Racing után GR86-nak hívni, mellyel a GR Yaris és a GR Supra közé is jobban passzol.

Nézd meg Karotta videóját a GT86-ról, mert szép és megy keresztbe is!

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!





A cikk forrása: totalcar.hu