Mindennapokra jó gumit a pickupra

Kedves Gumidoktor,

Toyota Hilux 2.8d (2020 évjárat) keresek olyan gumit, amit terepen és télen is használhatok. Nyáron használnám a gyári gumikat, ám télen amikor több terepezés (vadászat) van kilátásban, akkor felraknék egy olyan szettet, ami ennek megfelel, ám hétköznapi használatra is komfortos.

Sejtem, hogy mindenes gumi nincs, de az Ön tapasztalata hátha eredményez valamilyen köztes megoldást. Felniben (mivel fog kapni) egy használt 15″ 6×139,7 gondoltam, kérem ajánljon erre valamit ésszerű áron.

Segítségét megköszönve üdvözlettel: Gábor

Kedves Gábor,

Az ön által körvonalazott felhasználásra valamelyik A/T-s gumi lehet jó megoldás. Ezek hóban is elboldogulnak, kiépített úton is működnek, de közepes terepviszonyok között még nem érik el tudásuk határait. Viszont az új Hilux információim szerint 17″-os kerékkel jön ki, nem is javasol rá a Toyota kisebb átmérőt. Ezek szerint az elképzelt 15″ nem nagyon játszik itt… A gyári abroncsméret a 265/65 R17.

Ebben a méretben ajánlom figyelmébe a Toyo Open Country AT+, a Bridgestone D693 A/T Dueler, a GoodYear Wrangler AT Adventure, vagy a Pirelli Scorpion AT Plus, a Cooper Discoverer AT3, esetleg a BF Goodrich All Terrain T/A K02 mintázatokat . Nagyjából ársorrendben írtam a mintázatokat, ami nem jelent feltétlenül minőségi sorrendet is, de ezeket általában megelégedéssel használják az önéhez hasonló célokra.

Üdv, Gumidoki

A cikk forrása: totalcar.hu