Messzebbre megy a BYD Atto 3, mint a WLTP hatótávja

Megszokhattuk már, hogy a valóságban semmi sem olyan szép, mint papíron. Nem szokott ez másképp lenni az elektromos autók hivatalos hatótávjánál sem, melyet általában valós körülmények között szinte lehetetlen reprodukálni. Itt van például a Toyota bZ4X, mely egy hidegben végrehajtott teszt során a hivatalos vállalás felét tudta csak teljesíteni.

byd atto3

A hamarosan európai babérokra törő kínai elektromos crossover, a 204 lóerős, elsőkerekes BYD Atto 3 azonban nemrégiben rácáfolt az említett negatív trendekre. Egy abszolút ideális, 25 fokos hőmérséklet mellett lebonyolított országúti tesztvezetés kereteiben az autó 60,5 kilowattórás akkumulátorral szerelt változata a 420-as WLTP hatótávval szemben 445 kilométer megtételére is képesnek bizonyult. Ez körülbelül 6%-os túlteljesítést jelent.

Egyes autóipari szakértők szerint egyébként a BYD modelljei alaposan megszorongathatják Európa jelenlegi villanyautóit, mivel árukhoz képest magas felszereltséggel és tisztességes számokkal érkeznek. Ráadásul akkumulátoraik amellett, hogy nagyon biztonságosak, olcsók, erősek és nem tartalmaznak problémás ritkaföldfémeket sem.

A cikk forrása: totalcar.hu