Megvillantották az Audi második jövőautóját

A sportosabb Skysphere után, amelyet igény esetén vezetni is lehet, az Audi egy következő jövőtanulmányt mutat be. A Grandsphere azonban nem sportos, sokkal inkább a hedonista luxusautózás jövőképének tűnik.

Bár egyelőre csak néhány kedvcsináló képet hoztak nyilvánosságra a szeptember elejére ígért bemutató előtt, az már ezeken is jól látszik, hogy a tervezők elrugaszkodtak a jelenlegi luxusautózás megszokásaitól. Az autó külsőre érdekes átmenet egy kupé és egy szedán között. A kupé-jelleget erősíti, hogy belül csak két teljes értékű ülés van, amelyek akár el is fektethetők, így nagyobb a helyigényük a megszokottnál.

Az elrendezésük is szokatlan: egymástól hosszában egy kicsit eltolva helyezkednek el. A hátsó üléspaddal együtt a Grandsphere konfigurációja halványan emlékeztet a Toyota IQ-éra, csak itt nem a helyspórolás volt a cél, hanem a teljes, gátlástalan terpeszkedéshez szükséges tér megteremtése a két utas számára.

A Gransphere annyiban emlékeztet a Skysphere-re, hogy itt is elővarázsolható egy kormánykerék, de ez alaphelyzetben nem látható. Alighanem itt is csak akkor kerül elő, ha felmerül az igény a manuális irányításra, egyébként az Audi önvezető rendszere gondoskodna a biztonságos célba érkezésről.

A most még hiányzó részletekre szeptember 2-án derül majd fény, mivel akkor tartják a típus hivatalos premierjét.

A cikk forrása: totalcar.hu