Megmenekülhet a Toyota egyik legpatinásabb modellje

A Toyota Crown Japán E-szegmensének egyik prominense, a márka legrégebb óta – 67 éve – futó típusa és az első Toyota, amit Amerikába exportáltak. Az eddigi hírek alapján azonban úgy tűnt, hogy a típus eddigi formájában nem maradhat a palettán, és SUV-ként folytatja karrierjét. 

2

A Reuters jelentése szerint nem ilyen szomorú a helyzet. Igaz, hogy a cikkben a legnagyobb hangsúlyt a Crown SUV kapja, de a belsős informátorok arra utalnak, hogy az autó szedánként is megmarad, de kiegészül a már emlegetett SUV modellel, sőt, hosszú távon egy (a konnotációk miatt feltehetően luxus)kisbusz is megkaphatja a jelzést.

A SUV nem csak a karosszériájában, de motorválasztékában is hozza majd a kötelezőt, sima hibrid, plug-in hibrid (elvileg Japán-exluzív) és teljesen elektromos verzió is tervben van, utóbbi érkezne legkésőbb, egy év lemaradással követné a jövő nyáron bemutatkozó hibrideket. Kínából korábban már előkerült egy Crown névvel jelzett nagy SUV, ám az egy átcímkézett Kluger/Highlander, valószínűtlen, hogy a Japába és a tengerentúlra szánt autó ugyanez lenne.

Mindenesetre örvendetes, hogy nem szüntetik meg egy csapásra a majd’ hetven éves családfát, bár elképzelhető, hogy ez csak egy fájdalomcsillapító átmenet lesz.

A cikk forrása: totalcar.hu