Megjöttek az új Prius magyarországi árai: közel 2 millió forinttal be lehet állni a sorba

A Toyota publikálta az új Prius magyarországi árait, felszereltségtől függően 18,5-22 millió a listaár. Aki előre legfoglalna magának egyet, annak a vételár 10 százalékát kell letennie. 

Megszületett a tavaly ősszel bemutatott új, konnektorról tölthető, azaz plug-in hibrid Toyota Prius magyar árlistája. A márka hivatalos oldala szerint az előfoglalásokra már van lehetőség, az árak pedig a következők: 

  • a Comfort kivitel 18,5 millió, 
  • a Prestige 19,45 millió, 
  • az Executive pedig 21,9 millió forinttól indul. 

Balogi Ádám, az egyik Toyota-kereskedő, a Reálszisztéma termékspecialistája a Totalcarnak elmondta: az előfoglaláshoz az autó árának tizedét, tehát az induló listaárak alapján  1,85-2,19 milliót kell letenni. Arra a kérdésre, mikor kerülhetnek az utakra az első darabok, a szakember közölte, egyelőre korai lenne konkrét időpontot mondani a szállításokra, de az év második felében az első vásárlók jó eséllyel már beülhetnek az új Priusokba. 

Jóval erősebb lett, sokkal jobban megy

Az autóról Gajdán Miki többek között azt írta, a gyártó ígéretéhez híven valóban nagyon megy, a korábbi 122 lóerő helyébe lépő 223 lóerős összteljesítmény ismeretében ez nem feltétlenül meglepő. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy az ötödik, plug-in hibrid generáció a kívülről tölthető 13,6 kWh-s akkumulátora miatt jóval nehezebb, mint a korábbi, öntöltőnek nevezett Prius, akkor igenis meglepő, ahogy az új tisztességesen meglódul.

A kívülről tölthető hibridrendszer előnye, hogy szerencsés esetben a napi ingázás teljes egészében megoldható csak elektromotoros hajtással: optimális esetben a 13,6 kWh-s akkuból 69 kilométernyi elektromos hatótáv nyerhető ki. Az elektromos üzemmódhoz csak egy gombot kell megnyomni, és a Prius máris káros anyag kibocsátás nélkül közlekedhet. 

A cikk forrása: totalcar.hu