Méghogy a Prius lassú: egy óra alatt kétszer is kattant a traffi

2023. szeptember 15-én Bátonyterenye belterületén, a Madách úton folytatott sebességellenőrzés során 13 óra 34 perckor mértek be egy Toyota Priust, mert lakott területen 50 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 73 km/h sebességgel haladt. Ez a sebességtúllépés sajnos nem lenne kirívó, viszont ugyanez a gépjárművezető 40 perccel később ellenkező irányba haladva is túllépte a korlátozást, és a technikai eszköz felvétele alapján 81 km/h sebességgel távolodott. 

A Prius járművezetője az elkövetett szabályszegések miatt összesen 97.500 forint közigazgatási bírságra és 8 közúti közlekedési előéleti pontra számíthat, írta a police.hu.

sebtúllépés2

A tűzzel játszott az a gépkocsivezető, aki a sebességmérővel rögzített fényképfelvétel alapján szeptember 14-én kora délután a 22-es számú főút 39-es kilométerszelvényében Szécsény közelében a szakadó esőtől nedves, síkos úttesten a megengedett 90 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 130 km/h sebességgel haladt. A rendőrök a járművezetővel szemben 58.500 forint közigazgatási bírságot és 4 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg.

sebtúllépés 3

Szeptember 16-án a sebességmérést folytató egyenruhások a reggeli órákban a 21-es számú főút 30-as kilométerszelvényében 110 km/h korlátozásnál 152 km/h, míg délben 90 km/h korlátozásnál 157 km/h sebességgel mértek be egy-egy gépjárművet, amelyek vezetői már a szeptembertől emelt összegű pénzbüntetésre és büntetőpontokra számíthatnak.

sebtúllépés5

A cikk forrása: totalcar.hu