Megbízható családi kombit

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Totalcar!

Segítségüket szeretném kérni autó vásárlásával kapcsolatban. 42 éves vagyok, van egy párom és két kisiskolás korú gyermekem (7 , 10 év). Autóvásárlást tervezek. A meglévő autónk mellé szeretnénk egy megbízható családi kombit.

A párom Clio 2.-ét el szeretnénk adni. Nekem egy 2006-os Opel Astra G van, első tulajos vagyok, ez megmaradna.

Kiszemeltjeim: 2016-tól Honda Civic Tourer 1,8 benzines, Toyota Auris 1,6 vagy 1,8 hsd. Utóbbitól kicsit félek, hibrid mivolta miatt.

Főleg városban közlekedek , hétvégi kirándulás (nyaralás). Havi szinten kb. 500 km -t megyek (tavasztól őszig valamivel többet). A turbós dolgokat kerülném, ha lehet.

A keret kb. 5.000.000 ft. lenne. Kellett hozzá takarékoskodni, ezért nem szeretnék rossz döntést hozni.

Milyen hibákra lehet esetleg számítani fent leírt típusú autóknál? Melyiket ajánlaná inkább! Fenntartási költségek szempontjából mi lenne kedvezőbb választás? (KIA Ceed, Hyundai i 30 kombit is néztem 2019-től, de a japán jobban tetszik)! A hibridtől félek egy kicsit…

Előre köszönöm megtisztelő válaszát!

Zsolt

Kedves Zsolt!

Honda Civic Tourer van a feleségemnek is már két éve, az egyik legnagyobb a csomagtartója a kombik közül, több mint hatszáz literes, a szomszéd cucca is belefér. A motorja megbízható, keveset fogyaszt, városban is elmegy 7-7.5 literrel. Eddig a két év alatt egy féltengely függesztő csapágy ment rajta tönkre. Belül is tágas, a hátsó ülései is hasonlóan variálhatóak mint a Jazznek.

IMG 8513

Ahibrid Auris-tól nem kell félni, régóta a piacon lévő és nagyon megbízható technika. Az akkumulátor csomagtól tartanak általában az emberek, hogy százmillió dollár a cseréje, de cellánként cserélhető, és vannak vállalkozások, akik használt cellákkal javítják az aksit, ha netán mégis baja lenne. Ezeknek a celláknak 25 ezer körül van az áruk darabonként. Én is javíttattam már aksit, de 100 ezernél többet még sose fizettem. A csomagtartója kisebb, mint a Civic-nek, de nem kicsi, hiába kell az aksiknak a hely. Nekem is egy Prius II-esem van, amiben kb. 450 ezer van, de nem összeszorított farpofákkal indulok el messzebbre, hogy vajon megáll-e.

A Kia Ceed és a Hyundai i30 is nagyon megbízható, és problémamentes autó, igazából nem tudnék ellenük felhozni semmit. Az ön által felsorolt autók nagyon szívemnek kedvesek, egyet sem tudnék kiemelni, mindegyik bátran megvehető. A csomagtartóméret, ha számít, a Civic 624, az Auris 530, a Ceed/i30 528 literesek. Döntsön aszerint, hogy melyikből talál jobb állapotút, nem fog vele pórul járni.

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

A cikk forrása: totalcar.hu