Még mindig a Suzukit veszik a legtöbben idehaza

Továbbra is a Suzuki vezeti a magyarországi eladási toplistákat, méghozzá S-Crossból fogyott a legtöbb (4165) az év első hét hónapjában – derül ki az Automotive News beszámolójából, amelyet a Dataforce adatai alapján készítettek. Érdekesség, hogy tavaly, ugyanebben az időszakban a Vitara állt az élen, ám abból 2022 januárjától július végéig 55 százalékkal kevesebb fogyott (2443). Az S-Cross 10 százalékos erősödéssel vette át a vezetést.

1010090

A lista harmadik helyén a Dacia Dustert találjuk 2345 eladott példánnyal, de nem sokkal, csupán 22 autóval maradt le mögötte a Kia Ceed. A toplistára felfért még a Toyota Corolla, a Škoda Octavia, a Volkswagen T-Roc, a Toyota RAV4, a Toyota Yaris, tizedikként pedig a Ford Transit Custom – ez utóbbi egészen biztosan nem a magánvásárlók választása.

420A7955

Ami a szomszédos országokat illeti, Ausztriában némi meglepetésre a Volkswagen Transporter volt a legkelendőbb, mögötte a Dacia Sanderót és a Škoda Fabiát találjuk a sorban. Horvátországban a Škoda Octaviát viszik nagyon, de ott is erős a Dacia, dobogós a Duster és a Sandero. Szlovénia a Renault Cliót, a VW T-Rocot, a Kia Sportage-et szereti, a szlovákoknál nem meglepő módon a szomszédban gyártott Hyundai i30 és a hazai összeszerelésű Kia Ceed mellett a Škoda Fabia toplistás. Romániában abszolút a hazai termékek tarolnak: Dacia Logan, Duster, Sandero, Spring az első négy. Szerbia és Ukrajna nem EU-s országként nem szerepel a listán.

Említést érdemel még, hogy a legtöbbször, egészen pontosan 54-szer a Toyota egyes modelljei szerepelnek az országonkénti top tízes listákon. A Volkswagen 37-tel a második, a Skoda 31-gyel a harmadik.

A cikk forrása: totalcar.hu