Máris itt a vége? Úgy fest, nem lesz több GR Toyota

Szép volt, jó volt – de roppant rövid volt. Talán így lehetne jellemezni a Toyota sportos GR modelljeinek pályafutását, legalábbis ha igaz, amit a GR86 főmérnöke, Yasunori Suezawa osztott meg az ausztrál Drive magazinnal.

A szakember ugyanis azt mondta: „valójában már nincs több hátra, ez (mármint a GR86 – a szerk.) az utolsó.” Ott van ugye a GR Yaris, amely egy igazán megnyerő méregzsák, szinte csoda, hogy ilyen ma még létezhet, ott a GR Supra, aztán a GR Corolla, végül pedig GT86-ból alapos átdolgozással megszülető GR86.

Suezawa szavait persze ezen a ponton többféleképpen értelmezhetjük. Érthette úgy, hogy tényleg itt a vége, egyáltalán nem terveznek több GR jelzésű Toyotát. Érthette úgy is, hogy lesznek még hasonlóan izmos kivitelek, de nem a Gazoo Racing nevével fémjelezve. Végül pedig akár arra is utalhatott, hogy oké, most a GR86-tal vége, kifogytak a betárazott modellekből, de csak egyelőre. A jövőben viszont onnan folytathatják, ahol most abbahagyják.

Arra is utalt továbbá, hogy ott van még a GR Sport brand, amelyet szintén több tartalommal töltenének meg. Igaz, eddig többnyire azt szokhattuk meg, hogy GR Sportnak azokat a modelleket nevezzük, amelyek úgy néznek ki, mintha, de aztán mégse. Kérdés, hogy ebben várható-e vajon változás. Egyelőre viszont csak találgatni lehet.

A cikk forrása: totalcar.hu