Letisztult egyterűt mutatott a Honda

A japán belpiacos modellek a nyugati szemnek sok esetben túlzóak, nehezen befogadhatók, de a Honda letisztult, modern formát rajzolt a Step WGN nevű egyterűjének. Közrejátszhatott a Honda e villanyautó dizájnjának szinte osztatlan sikere, és – bár ezt csak én teszem hozzá  – a Hyundai is hasonló elvek mentén, bár a Hondánál valamivel merészebben rajzolta meg az egyterűjét, a Stariát.

Bár mi itt Európában nem ismerjük, a Step WGN már hatodik generációját éli Japánban. Először a Tokiói Autószalonon leplezik le az autókat – a sprődebb Air és a drágább Spada verziót – , a gyártás pedig tavasszal kezdődik majd. A Honda látványosan elhagyta az eddig uralkodó dizájnelemeit, így valószínű, hogy a globális modelleken is visszaköszön majd az új, minimalista formavilág, amely nyomokban már ott van az új Civic-en és a HR-V-n is.

Maga az autó egyébként egy három üléssoros családhordozó, amivel nálunk a Volkswagen Multivan/Ford Galaxy ligájában játszana, hazai pályán viszont a Nissan Serena és a Toyota Voxy/Noah lesz az ellenfele. A hajtásláncról részleteket nem tudni, csak annyit árultak el, hogy az új e:HEV hibriddel és sima benzines kivitelben lesz elérhető.Ha már megemlítettem, íme a Multivan:

A cikk forrása: totalcar.hu