Lelassít a Toyota

Kénytelen lelassítani és csökkenteni a termelését a Toyota az ellátási láncban tapasztalható nehézségek, vagyis az alapanyaghiány miatt. A világ jelenlegi legnagyobb autógyártójának bejelentése alapján a Japánban működő gyárakat fogják vissza 2022 második negyedévében.

A jelenlegi tervek szerint áprilisban mintegy húsz százalékkal kevesebb személyautót gyártanak le az eredetileg becélzotthoz képest, míg májusban már csak tíz-, júniusban ötszázalékos lesz a csökkenés. Azt egyelőre nem tudni, a harmadik negyedévre visszaáll-e minden a megszokott rendbe.

A Toyota közlése szerint a beszállítók teljesen kimerülnének, ha most nem vezetnek be ilyen intézkedéseket. Ugyanakkor azt ígérik, így is elég nagy példányszámot tudnak produkálni. 2022-re összesen 11 milliós darabszámot ígérnek – már amennyiben minden feltétel adott lesz.

Az autóipar meglehetősen nehéz időszakot él mostanában. Nem elég a csiphiány, az acélhiány és a magnéziumhiány, újabban a nikkel árfolyama is elszállt, az üzemanyagok ára kilőtt, és nyilván az orosz-ukrán háborúnak is vannak, lesznek érezhető hatásai.

A cikk forrása: totalcar.hu