Legendás Toyota sportkocsit éleszt újra a Rocku 3000 GT

A Toyota 2000 GT legendás, és nem csak Japánban. A kis sorozatú sportkocsi ma már méregdrága különlegesség, amelyet nem használna el épeszű ember. Erre jelenthet megoldást a Rocky Auto nevű vállalkozás újdonsága, amely messziről a Toyota sportkocsi tökéletes hasonmása.

A 3000 GT igényes replika: lényegében kézi munkával készül, és formájában, hangulatában nem igazán tér el az eredeti 2000 GT-től, legalábbis a fotók ezt mutatják. A különbség annyi, hogy a Yamaha-féle kétliteres, 150 hathengeres soros motor helyére a Supra háromliteres hathengerese, a mára szintén legendás, bár messze nem ritka 2JZ kerül. Ez alsó hangon is 215 lóerő körül teljesít, így jobb dinamikát biztosít az elegáns kupénak, és mivel nem karburátoros, ritkábban igényel beállítást is.

Ugyanakkor nem ez az egyetlen lehetőség: kívánságra a Toyota Prius hibrid rendszerét is hajlandók beépíteni, ami nyilván jóval kevésbé harapós, viszont sokkal tisztább üzemű.

Egy ilyen replika persze nem olcsó, alapkiépítésben úgy 60 millió forintnak megfelelő összeget kérnek egy-egy példányért. Ám egyrészt a hasonló másolatok és átépítések másutt sem olcsóbbak, sőt, egy eredeti 2000 GT pedig – mivel csupán 351 készült belőle – ennek legalább az ötszörösébe kerül.

A cikk forrása: totalcar.hu