Kivezeti a legidegesítőbb díjat a Mol, de árat is emel cserébe

A MOL-os közautó-szolgáltatás díjai módosulnak: az egy órán belüli bérlésnél kizárólag a megtett kilométerek alapján kell fizetni, eltűnik a percdíj. 

Átalakítja a tarifarendszerét jövő szerdától – június 14-től – a Mol Limo, ez egyszerűsítést jelent, valamint forgalomtól függően áremelést, árcsökkentést vagy ugyanakkora összeget is jelenthet. 

D MTZ20180125006

A jövőben a 61 percnél rövidebb bérlések esetén a megtett távolság alapján, kilométerenként számláz a cég, az eddigi percdíjak pedig elbúcsúznak. Utóbbi miatt viszont a kilométerdíjak emelkednek az 61 perces etapok esetében.

A Mol Limo a bérlőknek küldött e-mailben azt ígéri,

az azonos hosszúságú úton azonos autókategórián belül a bérleti díj utazásra vonatkozó része mindig ugyanannyi lesz, akkor is, ha azt a távot például 10 perc alatt vagy 40 perc alatt teszi meg a bérlő. 

A percdíj egyébként az egyik legidegesítőbb dolog volt, eltörlése amiatt kedvező, hogy az adott autó körbefényképezése, az esetleges sérülések dokumentálása is időt vett igénybe. Azaz lényegében a semmiért, legalábbis utazásmentes percekért is kellett fizetni. Emellett nem kell „extra díjat” fizetni, ha valaki dugóban megy a bérelt autóval. Persze a kilométerdíjak emelésével jó eséllyel pénzénél lesz a cég, de tény, hogy egyszerűbbé válik a kalkuláció.

További változás, hogy a legtöbb autó esetében – kivéve a Dacia Springet – drágábban lehet elindítani a bérlést a jövőben, autótól függően az eddigi 200 vagy 300 forintos indítási díj 300-500 forintra emelkedik. 

Egy limós Toyota Yaris esetében a módosítás a következő: alkalmi felhasználás esetén percenként 61 forintot, kilométerenként pedig 181 forintot kellett fizetni, a havi díjat fizetők pedig a 49 forintos percdíj mellett 1-1 kilométert 145 forintért tehettek meg. Június 14-től az eseti sofőrök 320 forintot, az előfizetősök pedig 250 forintot fognak fizetni kilométerenként.  

A cikk forrása: totalcar.hu