Kiszáll szállítmányozó vállalkozásából a Stellantis

A szállítási üzletből való kiszállás nem új terv, még a Stellantis megalakítása előtt határoztak róla, de most különösen sürgős lett, mivel a Gefco másik tulajdonosa a Stellantis mellett az Orosz Államvasutak volt.

gefco

Most mindkét fél részvényeit egy harmadik vállalat, a konténer-szállítmányozási specialista CMA CGM vásárolja meg. A Gefco alapvetően jól futó üzlet, nem kis részben azért, mert a Stellantis francia fele, a korábbi Peugeot csoport továbbra is velük szállíttat, így nagyjából a forgalom felét egymaga biztosítja.

A Gefco, amelyet 1949-ben alapítottak, teljes egészében a Peugeot csoport tulajdonában állt 2012-ig, amikor a válság enyhítésére a háromnegyedét eladták az Orosz Államvasutaknak. A szállítási céget 2019-ben a két partner megpróbálta tőzsdére vinni, de az alacsony befektetői érdeklődés miatt erre végül nem került sor, tavaly pedig már megszületett a döntés az eladásról.

Jelenleg is számos autógyártó van a Gefco ügyfelei között: a Stellantis cégei mellett a Ford, a Renault, a Skoda és a Toyota is a rendszeres ügyfeleik között van.

A cikk forrása: totalcar.hu