Kiköpött Toyota a Subaru villanyautója

A Subaru is bemutatta az első, nagy szériás gyártásra szánt villanyautóját, amely a Solterra nevet kapta.

Nem túl meglepő módon a Toyotával közösen fejlesztett modell alig tér el a tavasszal bemutatott bZ4X-től: a legmarkánsabb különbség a műanyag elemek színezése.

A Subaru változatnál a fekete műanyag elemek nem fényesek, és néhány króm díszlécet is feketére cseréltek, de ezen, és persze a jelvényeken túl más jellegzetes különbség nem látható. Valószínűleg műszakilag sem lesz nagy eltérés a két típus között, bár az is közös a bZ4X-szel, hogy a Subaru sem közölt egyelőre egyetlen műszaki adatot sem.

Az azért látszik, hogy közepes méretű, SUV jellegű modellről van szó, amely így épp a legdivatosabb autóépítési stílus kellős közepére céloz, de ez nem meglepő. A Toyota és a Subaru nyilván fel szeretne zárkózni a versenytársakhoz villanyautó-eladásokban is, így nyilván komoly piackutatással alapozták meg az autó koncepcióját.

A Solterra várhatóan a Toyota testvérmodellhez hasonlóan jövőre kerül majd gyártásba. Remélhetőleg addig további információk is napvilágot látnak róla, így kiderülhet, hogy a japánok műszaki szempontból hová sorolnak be a ma még ilyen szempontból is elég nagy szórást mutató villanyautó-mezőnybe.

A cikk forrása: totalcar.hu