Kétmillió kilométer bizonyítja: a Corolla tényleg elpusztíthatatlan

A 72 éves új-zélandi Graeme Hebley 54 éve dolgozik újságkézbesítőként. 1968-ban kezdett bele a vállalkozásba, nap mint nap megteszi az Északi-sziget déli csücskében fekvő főváros, Wellington, valamint New Plymouth közötti távot. Ez durván 4 óra 45 percet jelent oda, ugyanennyit vissza, egy héten hatszor. És minden munkával töltött héten majdnem ötezer kilométert.

Fotó: Bevan Conley / NZ Herald

Fotó: Bevan Conley / NZ Herald

Munkájához 22 évvel ezelőtt, 2000-ben vette meg azt a Toyota Corollát, amellyel ma is dolgozik. De az autó akkor sem volt már új: hét év és 80 ezer kilométer volt mögötte, egy 1993-as évjáratú, E10-es generációjú példányról van szó. És mivel ilyen gyorsan gyarapodnak a kilométerek, idén márciusban Hebley úr már a kétmilliót is elérte a Toyotával – a motor és a váltó egyaránt a gyári benne. Igaz, arról nem szólnak a hírek, hogy esett-e már át bármelyik fődarab nagy generálon, azt viszont az öregúr elárulta, hogy kéthetente szervizelteti a kocsit a whanganui Guthrie’s Auto Care-nél.

Az egyik ottani szerelő, John Sherman maga is megerősítette az elképesztő futásteljesítményt – évek óta ő tartja karban a Corollát, tehát jól ismeri. Ugyanakkor elismeri, ha nem dolgozott volna rajta már annyiszor, nem hinné el a kétmilliót. Ennek zálogát több okra vezeti vissza: egyrészt az öreg Toyotákra jellemző megbízhatóságra, a rendszeres szervizelésre, és arra, hogy Hebley úr igazán odafigyel az autóra. Szerelőként hasonlóval sem nagyon találkozott még, a legközelebb egy 700 ezret futott kocsi volt a Corolla eredményéhez.

A büszke tulajdonos amúgy elég fittnek érzi magát, és esze ágában sincs felhagyni a vezetéssel. Úgy érzi, autója örökké működni fog, és bizony lehet, hogy őt is túléli.

Forrás: NZ Herald; fotó: Bevan Conley

A cikk forrása: totalcar.hu