Két új koncepcióval és átlátszó kijelzővel támad a Toyota

Jelenleg is zajlik a Shanghai Auto Show, szinte záporoznak hát az újabbnál újabb koncepciók. A Toyota például rögtön két új SUV tanulmányt is bemutatott: az egyik a fiatalosabb bZ Sport Crossover, míg a másik az inkább családoknak szánt bZ FlexSpace.

A Toyota 2026-ig tíz új teljesen elektromos autót szeretne piacra dobni, a most bemutatott két modell pedig az első kettő ezek közül. A bZ Sport Crossover elsősorban a fiatalokat célozza meg. Nagy kerekeinek és kupészerű tetővonalának hála – SUV-hoz képest – sportos a megjelenése, mely a gyártó reményei szerint megragadja majd a Z-generáció szülötteit. A beltér egyébként elég minimalista, bár a – Teslákban már megbukott – szarvkormány hozzáad némi futurisztikus érzetet.

Az autó specifikációiról vagy felszereltségéről egyelőre nem sokat tudunk. A Toyota mindössze annyit árult el, hogy a modell „intelligens funkciókat” kap, mint a parkolási asszisztens, és valószínűleg távolról is képes lesz szoftveres frissítéseket telepíteni.

A másik most bemutatott koncepció, a bZ FlexSpace a bZ Sport Crossover nagyobb, felnőttesebb testvére, melyet elsősorban családoknak szán a gyártó. A modell magasabb, kissé dobozszerű felépítésének hála jóval tágasabb, a belsejét pedig állítólag az „otthon kényelme” ihlette. A Toyota nem árulta el az autó méreteit, de már ránézésre is látszik, hogy jóval nagyobb, mint a bZ4X.

A két koncepció gyártásérett változatát 2024-re ígérte a Toyota. Arról, hogy a kínai piacon kívül hol lehet majd kapni őket, nem esett szó.

Forrás: carscoops.com

A cikk forrása: totalcar.hu