Jövőre jöhet a tisztán elektromos Prius

A Toyota Prius elvitathatatlanul a hibridautók nagy úttörője, 1997-ben lényegében az első sorozatgyártású modell lett efféle hajtásrendszerrel. Azóta is elég népszerű, ebben nyilván a takarékosság mellett a megbízhatóságnak is fontos szerepe van. Az éppen aktuális generáció, a negyedik lassan már hat éve van piacon, így elérkezett a váltás ideje.

Természetesen a jövőben is nagyon fontos szerepet játszik a Toyotánál a hibridhajtás, így a Priusnál is ez marad a fő csapásirány. Erre nyilván számítani is lehetett, hiszen a Corolla Crossban nemrég mutatkozott be a japánok legújabb hibrid rendszere, jó eséllyel számos modellben viszontlátjuk még részben vagy egészben.

A Prius esetében úgy tudni, hogy a TNGA-C és a bZ platform elemeinek felhasználásával raknak össze egy olyan alapot, amely mind teljes hibrid, mind konnektoros hibrid, mind pedig tisztán elektromos hajtáslánc befogadására képes lesz. Az ötödik Prius lesz tehát az első, amelyből teljesen villanyos is készül. A bemutatót és a modellváltást 2022-re várhatjuk.

A cikk forrása: totalcar.hu