Járőrkocsit csináltak az Ioniq 5-ből és a hidrogénes Miraiból

A járőrkocsi legalább olyan változatos műfaj, mint a halottas: az Öböl-menti országokban szupersportautókkal járja a várost a jard, nálunk Skodákkal és Audikkal reprezentál a rendőrség, most pedig Nyugat-Ausztráliában kezdtek tesztelni környezetkímélő típusokat: egy Hyundai Ioniq 5-ös és egy Toyota Mirai fogja színesíteni a Kia Stingereket, X5-ös BMW-ket és Land Cruiser 78-asokat is felvonultató flottát.

A rendőrség szóvivője szerint az elektromos autók szolgálatba állítása több szempontból is jót tehet a közösségnek, de egyelőre csak egy olyan tesztidőszak kezdődött meg, amelyben azt vizsgálják, hogy bírják-e a rendőrségi feladatok mindennapos viszontagságait az alternatív hajtások. Láttunk már példát arra, hogy tömegmodelleken is kifog a szolgálat, az Egyesült Királyságban dízel-BMW-ket kellett lefokozni a komolyabb igénybevétel okozta tűzveszély miatt.

Az Ioniq 5-öt a közlekedésrendészet teszteli majd Perthben, Geraldtonban és Bunburyben, potenciálisan „Class 1” feladatkörben, ami az autópálya-szolgálatot is magában foglalja; míg az üzemanyagcellás Mirait Perth Fremantle kerületében lehet majd látni. Mindkét autót megkapta a kötelező felszereléseket, az autókat a gyártók biztosították az ausztrál rendőrség számára – a hivatalos szolgálatnál kevés jobb ajánlólevél van.

A cikk forrása: totalcar.hu