Japán nagyjátékfilmet kap a drift, amelyben valódi versenyzők is közreműködnek

Bár a Halálos iramban sorozat állított már emléket a driftnek, ám a Tokiói hajszában inkább csak köcsögfa volt a sportág (?), amire fel lehetett dobálni a szokásos hollywoodi toposzokat. Nem biztos, hogy sokkal kifinomultabb lesz, de júniusban érkezik Japán saját variációja a témára, az Alive Hoon, amelyet már csak a közreműködők miatt is érdemes lehet komolyan venni.

ALIVEHOON visual03

A történet itt is fikció, a főhős karaktere (valószínűleg a fiatal nézőközönség megszólítása érdekében) egy szimulátoros e-sport versenyző, aki belekeveredik a valódi driftszcénába. A 2018-as Shoplifters és a tavalyi Drive my car című japán filmek is begyűjtettek Oscar-jelöléseket, de mesterművet most ne várjunk: az Alive Hoonban is meglesz a szokásos szirup, a morcos mentor, a keménykedő ellenlábas és a szerelmi szál.

A film velejét sokkal inkább az autós akciójelenetek adják majd, amiket valódi autókkal és valódi versenyzőkkel forgattak, de (!) számítógépes animációk nélkül: a sportágban járatosaknak ismerősen csenghetnek a közreműködők nevei, köztük Keiichi Tsuchiya, Naoki Nakamura, Daigo Saito, Masato Kawabata, a jelenetek egy részét pedig az Ebisu pályán forgatták, ami szintén megharározó helyszín.

A film egyik fő támogatója a Toyota Gazoo Racing, nem csoda, hogy feltűnik a GR Yaris és az új Supra is, de a főszereplő autója is egy JZX100 Chaser. Túlzásba szerencsére nem estek, jutott hely a többi japán márkának is, vannak GT-R-ek, és törnek az S15-ös Silviák is dögivel. Szódával biztos elmegy majd.

via japanesenostalgiccar.com

A cikk forrása: totalcar.hu