Itt vannak a legfrissebb Toyota C-HR hivatalos képei!

A Toyota C-HR formájáról mindenkinek van véleménye: sokan imádják, mások utálják, de az biztos, hogy egyedi és felismerhető. Egy ilyen formatervhez mindig nehéz hozzányúlni tervezőként, de a Toyota ezt megugrotta, és ha lehet, még feltűnőbb és egyedibb autót csináltak belőle.

Az új autót nem Japánban, hanem a cég franciaországi fejlesztési központjában rajzolták, a Hammerhead – kalapácsfej, vagy inkább az állatvilágból ismert pörölycápa – formanyelv pedig a merész vonalakra utal.

A hűtőrács kevésbé lesz hangsúlyos, a fényszórók is karcsúsodnak, a hátsó lámpa elnyújtása már-már komikusan hosszú lett, és a rejtett hátsó kilincset is új szintre emelték: első ránézésre tényleg nehéz megmondani, hogy ott hátul van-e egyáltalán ajtó, de van. A letisztultságot erősíti az apró, kamerás külső tükör is.

Technikai adatból egyelőre nem sokat tudunk, hiszen az autó is csak egy korai koncepció, de az biztos, hogy sima hibrid és plug-in hibrid változat is lesz belőle, Európában összeszerelt akkupakkokkal.

A cikk forrása: totalcar.hu