Így ünneplik az autógyártók a halloweent

Elérkezett október utolsó napja, ami azt jelenti, hogy az angolszász kultúrkörben ma van halloween ünnepe. Érdekesség, hogy az ünnep neve az óangol All Hallows’ Eve kifejezésből ered, aminek jelentése mindenszentek éjszakája.

BMW

A BMW egy teljes képregényt közzétett halloween alkalmából, amelyben a hős I4-es megküzd egy csúnya, gonosz amerikai izomautóval.

Mercedes

A Mercedes közzétett egy videót, amelyben az MBUX fedélzeti asszisztens segít az ünnepi hangulat fenntartásában.

View this post on Instagram

A post shared by Mercedes-Benz (@mercedesbenz)

Dodge

Az amerikai izomautó-gyártó egy kompresszoros Challengerrel kíván boldog halloweent, illetve figyelmeztetnek minket, hogy a motorháztető alatt bizony egy szörny lakozik.

View this post on Instagram

A post shared by Dodge (@dodgeofficial)

 

Porsche

A német sportautó-gyártó három színes Taycannal emlékezik meg az alkalomról, korábban egy szavazást is közzétettek, ami alapján a narancssárga szín a tököt, a fehér szín pedig a szellemeket szimbolizálja.

Volkswagen

A Volkswagen egy stílusosan kifaragott Transporter töklámpást is segítségül hívva figyelmeztet az ilyenkor sötétben járkáló gyerekek által okozott potenciális közlekedésbiztonsági kockázatokra.

View this post on Instagram

A post shared by Volkswagen (@volkswagen)

Toyota

A legnagyobb japán autógyártó szerint a jövő messze nem olyan ijesztő, mint ahogy az kinéz. Ezzel lehet vitatkozni, de mindenesetre a grafikusoknak sikerült ijesztő környezetbe helyezni az LQ elektromos koncepcióautót.

View this post on Instagram

A post shared by TOYOTA (@toyota)

Volvo

Bár, ha valakinek azt mondjuk, hogy egy tökös öreg Volvo, biztos nem ez a kép jut eszébe, mindenesetre meglehetősen kreatívra sikeredett a svéd-kínai autógyártó Poe idézettel megspékelt megemlékezése.

View this post on Instagram

A post shared by Volvo Cars (@volvocars)

Jeep

A Jeep az ünnep alkalmából egy gonosz gumikacsákkal tarkított, horrorfilmek kézikamerás felvételeit idéző videót osztott meg. 

View this post on Instagram

A post shared by Jeep (@jeep)

+1 BKK

A Budapesti Közlekedési Központ Instagram-oldala egy humoros összeállítással jelentkezett halloween alkalmából, említik például, hogy a mai napon pókdíjakat osztanak a bliccelőknek, illetve, hogy a Blaha Lujza tér helyett ma a 4-es 6-os villamos csak a Blaha Lujza véren áll meg.

View this post on Instagram

A post shared by BKK Budapest (@bkkbudapest)

 

A cikk forrása: totalcar.hu