Hilux Revo BEV concept: villany-pickup a Toyotától

A Toyota elnöke, Akio Toyoda Thaiföldön mutatta be a Hilux Revo BEV concept tanulmányautót, a legendás pickup elektromos hajtású koncepcióját. Első ránézésre a koncepcióautó nem sokban különbözik az aktuális Hilux szériagyártású változatától, az első sárvédőn elhelyezett töltőcsatlakozó és a zárt hűtőmaszk tűnik a legnagyobb változásnak.

A jelentős újdonságok, illetve fejlesztendő megoldások valószínűleg a lemezek alatt rejtőznek, legendásan megbízható munkagépként a Hilux esetében ugyanis aligha fogadnának el a tulajdonosok olyan, mindennapi használatot erősen befolyásoló tényezőket, mint például a bZ4X esetében nemrég felmerült, valós körülmények között az ígértnél jóval kisebb hatótáv.

Akio Toyoda nem árult el technikai részleteket az elektromos Hiluxról, ahogy azt sem, mikor tervezik megkezdeni a gyártást. A Toyota elnökének elmondása szerint ugyanakkor a tisztán elektromos meghajtás nem az egyetlen lehetséges megoldás a karbonsemleges közlekedés elérésére, a japán autógyártó ezért a hibrid, plug-in hibrid, tisztán elektromos és üzemanyagcellás hajtásokat is a portfóliójában tartja. Jó példa erre a most bemutatott, tisztán elektromos Hilux koncepció mellett a hidrogénhajtású változat.

Forrás: Toyota

A cikk forrása: totalcar.hu