Hatvanéves Land Cruiserekhez készít új alkatrészeket a Toyota

A Toyota Land Cruiser első verziója 1955-ben jelent meg és azóta sok változatot megélt. A típus jelenleg is az egyik legnépszerűbb terepjáró, ami nem véletlen, hiszen kiváló terepképességekkel rendelkezik, miközben szinte elpusztíthatatlan.

Azonban a Toyota is belátta, hogy hatvan év alatt még egy általuk gyártott autó is képes elhasználódni, így most a J40-es, 1960-ban megjelent generációhoz készítenek új alkatrészeket.

Ma már kimondottan nehéz lehet egy ennyire öreg autóhoz alkatrészeket találni, a Toyota ezen kíván segíteni a GR Heritage Parts programjával. Egyelőre nem derültek ki részletek, hogy milyen alkatrészek kerülnek be a repertoárba. Valószínűleg kezdetben alapvető kopó tételekről lesz szó, amiket később más, speciálisabb alkatrészekkel egészíthetnek ki. Sőt, a Land Cruiser-tulajok is felvehetik a kapcsolatot a Toyotával, hogy ötleteket adjanak, hogy mivel bővüljön a paletta.

Az alkatrészeket minden hivatalos Toyota márkakereskedőnél meg lehet majd rendelni világszerte, ugyanakkor a lehetőség nem tart majd örökké, így aki J40-es Land Cruiserhez keres gyári alkatrészt, annak érdemes minél előbb lecsapnia a kínálkozó lehetőségre. Az alkatrészek értékesítése február elején kezdődik.

Fotók: Carthrottle

A cikk forrása: totalcar.hu