GR SPORT kivitellel bővül a sokszorosan díjnyertes Toyota Yaris család | Toyota hírek

A 2022-es modellévvel a motorsport inspirálta kivitellel bővül a 2021-ben Év Autója díjjal elismert Toyota Yaris kínálata: érkezik a Yaris GR SPORT. Szemben a Toyota GR Yarisszal itt nem egy dedikált sportautóról van szó, ám az elmúlt években a Rally Világbajnokságban sikert sikerre halmozó, 2021-ben az egyéni és konstruktőri világbajnoki címet is elhódító versenyautóból számos hangulati elemet átemeltek a tervezők a Yaris különleges kivitelébe. A Yaris GR SPORT áthangolt felfüggesztést és fokozott karosszéria-merevséget kapott a jobb reakciókészség és kényelem, valamint a még vonzóbb vezetési élmény érdekében, a sportos hangulatot pedig tovább fokozzák az egyedi, vörös kiemelésekkel ellátott 18 colos könnyűfém keréktárcsák, a „G” mintázatú hűtőrács és az új diffúzor. A sportos vonulat a beltérben is visszaköszön: a kormány, a sebességváltó és az új szövetülések vörös kontrasztvarrása (vagy épp az opcionális, ülésfűtéssel ellátott Ultrasuede ülések), a több helyen megjelenő GR SPORT logók és fegyverezüst betétek egyaránt a motorsport világát idézik. A 1.5-ös benzines 125 lóerős Yaris GR SPORT kivitel induló ára 6.895.000 Ft, míg a kínálat csúcsát a 8.605.000 forintért kínált 116 lóerős öntöltő hibrid elektromos Yaris GR SPORT VIP Skyview kivitel jelenti. A GR Sport kivitelhez a Toyota egy egyedi, új higanyszürke árnyalatot is kínál.

Az idei modellévtől elérhető az új Toyota Yaris GR SPORT, amely a többszörös díjnyertes Yaris modellcsaládhoz csatlakozik. Ennek oszlopát az európai Év Autója díj 2021-es győztese, a Yaris biztosítja, de ott van még a sikeres és népszerű sportmodell, a GR Yaris is, amely a rengeteg egyéb díja mellett bezsebelte a 2021-es Arany Kormánykerék elismerést is Németországban.

Motorsport ihlette külső

Az új Yaris GR SPORT modellhez rendelhető lesz az új, látványos higanyszürke árnyalat, amely kizárólag a GR SPORT változatok sajátja, és együtt járnak vele a kéttónusú hatást eredményező fekete kiegészítők is. Új, vörös kiemelésekkel ellátott 18” könnyűfém keréktárcsák hangsúlyozzák a GAZOO Racing rokonságot, míg az első hűtőrács is új, jellegzetes „G” mintázatot kapott. Ezeken kívül az új, T-alakú diffúzor kölcsönöz még magabiztosabb megjelenést a Yaris GR SPORT modellnek.

A cikk forrása: toyotabuda.hu