Ez az RX-7-es annyira szép, hogy utcára sem mehet

Még mindig reflektorfényben van a Supra, ha egyre növekvő értékű és kultikussá emelkedő japán autóról van szó, pedig a ‘90-es években nem csak a Toyota csinált komoly sportautót, hanem a Mitsubishinek is ott volt a turbómotorral, aktív aerodinamikával töltött 3000GT és a Mazdának az RX-7, mely kategóriákkal súlyosabb autókat szorongatott meg a versenypályán.

Letisztult formája és bukólámpái miatt önmagában is baromi kívánatos a harmadik generációs RX-7, mellette a korabeli tesztek rendre méltatták a nagyszerű vezethetőségét. Az ilyen autókat a japánok általában megtartják a helyi piac szerencsés autóbolondjainak, de az RX-7-es szerencsére Európába és Amerikába is eljutott.

Ez a piros autó ugyan eredetileg 1992 áprilisában az Egyesült Államokba hajózott, most azonban egy lengyel kereskedés árulja. Eddigi élete során már beutazta szinte az egész világot, de mindenhol nagyon ügyeltek arra, hogy egy métert se tegyen meg közúton, így mostanra alig több mint 760 kilométer van benne.

Egyértelműen befektetési céllal tették el, ezért aztán nem csak ellenőrzött hőmérsékletű garázsban tárolták, de még a páratartalomra is figyeltek. Mechanikailag újszerű állapotban van, a karosszéria védőbevonatának hála pedig a bódé is kifogástalan állapotban maradt meg. 13B-REW kódú kéttárcsás Wankel motorja szekvenciális feltöltésű, papíron nagyjából 240 lóerővel.

Kényelmi extrákkal sem fukarkodtak, az autóban van klíma, napfénytető és Bose CD-s rádió. A feláras hangrendszer jelentős helyet vesz el a csomagtartóból, de ez aligha lesz szempont egy 160 ezer euróért kínált, múzeumi szépségű autónál.

Ez az RX-7 aligha fog megmozdulni, de nézz meg egy sárgát, ami ezzel ellentétben megy. De még hogy!

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!

A cikk forrása: totalcar.hu