Építenél két éven át egy Toyota makettet? Félmillió lesz

Komoly hagyománya van a maketteknek szerte a világon, 6 millió forintot is el lehet költeni egy-egy különlegesebb modellért. Nemrég a japán Hachette mutatott be egy Toyota 2000GT szettet, ami árban ugyan nem rekorder, de a két évig tartó előfizetéses rendszerben is összejön az 570 ezer forintos ár.

A 2000GT kétségtelenül a japán autózás egyik csúcsa, épp az ország legdrágább valaha eladott modellje címre pályázik egy Shelby által átépített darab. A Hachette szettje ennek megfelelően kezeli, az autó darabjait 3D szkennerekkel mérik be, hogy a lehető legtökéletesebben passzoljon minden idom. A készlet 1:8-as méretarányú, a kész modell több mint fél méter hosszú, hetente érkezik hozzá egy-egy új csomag alkatrész, az építés így két évre jön ki.

Természetesen rengeteg alkatrész funkcionál: az ajtók és az első kerekek mögötti fedelek is nyílnak, utóbbiak közül a bal a légszűrőt és a szélvédőmosó tartályát rejti, a jobb oldali az akkumulátort. A kormány még egy teszkós Buragón is elfordítja a kerekeket, a Hachette-nél sincs ez másként, az már eggyel nagyobb durranás azonban, hogy az ablakokat is fel-le lehet tekerni, az ülések mozgathatóak és dönthetőek, a felnyíló lámpák szintén működnek, ahogy az összes többi lámpa is (beleértve az indexeket, a rendszámtábla és a műszerfal világítását). Ja, és ha akarjuk, a beépített hangszórók az eredeti 2000GT dudálását és motorhangját is lejátsza.

A kiegészítőkben sem marad el a Hachette, a szetthez járnak az építéshez szükséges szerszámok, de az autó eredeti szerszámkészletét is megcsinálták 1:8-as kicsinyített változatban. A csomagot az autó adatait tartalmazó plakett, és a hetente érkező füzetekből összefűzhető könyv (a’la Tudás fája), valamint egy DVD egészíti ki, már ha használ még valaki olyat. A vitrin viszont csak heti plusz 300 jen ellenében jár. A készlet sajnos csak Japánban érhető el, de ha elég hangosan kéri az olvasótábor, egyefene, elmegyünk érte. #Rulett2000GT

Fent a promóvideó,  lent ízelítő az építésről.

via Japanesenostalgiccar

A cikk forrása: totalcar.hu