Életem első egyterűje

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt István!

Régebben el nem bírtam képzelni magamról, hogy egyterűt vásároljak, de a mostani időszakban nagyon rászoktunk a túrázásra, közben pedig ráébredtem, hogy az utazás közbeni kényelem fontosabbá vált számomra a menetteljesítménynél.

Mivel hét közben csak kis távolságokra használjuk az autót, csak benzinesekben gondolkodom. A kérdésem az lenne, hogy 900.000-1.000.000 forintos ársávban milyen típust javasolna? A Mazda MPV/5 nagyon tetszetős, de félő, hogy sajtreszelőre van rohadva az összes alja. Franciából Dunát lehetne rekeszteni, de azoktól tartok. Esetleg egy igényes A Zafira lenne a legracionálisabb megoldás? Kíváncsi lennék a tanácsára!

üdv.:

Balázs

Kedves Balázs!

A Mazda MPV-nél kevés autó rohad jobban, ezt nem ajánlom. A Mazda 5 kevésbé rohad, de még ez is nagyon rohadós. A Toyota Avensis Verso, Previa kevésbé rohad, de alá kell nézni ezeknek is, mert az életkorukból adódóan nem lehet kizárni a rozsdát.

IMG 7031

Az A Zafira is tud rohadni, de inkább az olcsóbb néhány százezres példányok, az egymilliós kategóriában már tényleg jókat lehet találni a széria végéről. Ott az Ecotec motorok olajfogyasztása jelentkezhet, de lehet találni olyat, ami nem zabálja az olajat.

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

A cikk forrása: totalcar.hu