Elektromos iramban: villanyautót fotóztak a F&F forgatásán

21 éve mutatták be a Halálos iramban első részét, azóta további nyolc epizód készült, a tizedik, Furious X című darab pedig jövőre várható. A filmek alaptémája az autó és a versenyzés – az évek során ezek ugye háttérbe szorultak – , ez az alaphelyzet egyelőre csak nehezen összeegyeztethető az elektromos hajtással. Friss fotók alapján az új részben mégis megjelenik néhány villanyautó.

Screen-Shot-2022-10-16-at-10.13.48-AM

Két Los Angeles-i helyszínen is zajlik a forgatás, közülük az Angelino Heights-nál lőttek néhány fotót és egy hosszabb videót két váratlan típusról. A Dodge Charger névben stimmel, a filmben Dominic Toretto visszatérő sztárautója, de a tizedik részben már a Charger Daytona EV változat is fog szerepelni, ami a hírek szerint a Dodge izomkupéjának elektromos utódja lehet. A Daytona EV-ről mi is írtunk bővebben, de teljesítményadatokat, részletes műszaki specifikációkat azóta sem közöltek róla, meg kell elégedni azzal, hogy az autóhoz 126 decibeles generált V8-hangot terveznek.

Érdekesség, hogy a Chargeren kívül egy másik koncepcióautó is járt a forgatáson: a DeLorean Alpha 5 az újjáélesztett márka 2+2 üléses villanykupéja lesz, ami a sirályszárnyas ajtajaival utal az előd DMC-12-re, az Italdesign tervezte és 2024-ben mutatkozhat be.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

BIG MIKE DIE$EL (@bdiesel37) által megosztott bejegyzés

Nem tudni, hogy a film készítői mekkora teret engednek az alternatív hajtásoknak, illetve hogy a két fenti típus megjelenítése mennyire volt gyártói igény, de mindenképpen érdekes lesz látni a vegyes felhozatalt, követeljük az átépített Toyota Mirai fellépését.

A cikk forrása: totalcar.hu