Drágább és szigorúbb lesz a MOL Limo

Módosítja a tarifákat a Mol Limo, az olajcég közösségiautó-szolgáltatója. Március 22-től idő- és távolságalapú díjszabás lép érvénybe. Az ittas sofőrök az eddiginél nagyobb büntetésre számíthatnak. Egy 5 kilométeres, 20 perces út Daciával 1325-1607 forintba fog kerülni. 

Forrás: MOL Limo

Forrás: MOL Limo

Forrás: MOL Limo

Jelenleg elsősorban időalapú árazást alkalmaz a Mol közösségiautó-szolgáltató leánycége, a Limo. Március 22-től azonban egy használatarányos, idő- és megtett kilométer alapú díjszabás lép életbe. 

A cég példái alapján ez a gyakorlatban egy elektromos Dacia Springgel 20 perc alatt megtett alig több mint 5 kilométeres út alkalmi bérlőként 1607 forintba fog kerülni. A 24 forintos perc- és 181 forintos kilométerdíjra rájön a 200 forintos indítási költség. A havi díjat fizető bérlők megússzák ugyanezt 1325 forintból, mivel a perc- és kilométerdíjból 20 százalék kedvezményt kapnak. 

Ha a bérlő az úgynevezett „Órás csomag” alapján fizet és egy Toyota Yarist 145 percig – majdnem két és fél óráig – használ és 50 kilométert megy vele, akkor 12 738 forintot kell fizetnie alkalmi sofőrként. Ebben az esetben a 3 órára szóló díj 7488 forint, kilométerenként pedig 99 forintot számlát a cég, az indítás pedig 300 forintba kerül. A havi díjat fizető bérlők itt is kapnak 20 százalék kedvezményt az előbbi két tarifára, így alig több mint 10 ezer forintos kiadással kell számolniuk. 

Aki pedig egy napra – de kevesebb mint 24 órára – vinne el egy Opel Combo furgont akkor több mint 22 ezer forintos napidíjon túl 99 forintos kilométertarifával, valamint a 300 forintos indítási díjjal kell számolnia. 

Változnak a „büntetési” tételek is

Ha valaki jogosulatlanul veszi igénybe a molos kocsikat, például a bérlő átadja másnak a volánt és ez kiderül, akkor 350 ezer forintot fognak neki kiszámlázni. Ugyanennyit kell fizetnie annak, aki ittasan vagy tudatmódosító szer hatása alatt vezető bérkocsikat. Ezekben az esetek eddig 300 ezer forintba kerültek. 

A baleseti kártérítés is ilyen arányban változnak.  A limós sofőr hibájából bekövetkező balesetnél a fizetendő kártérítés a teljes kár összegének tizede, de minimum 350 000 forint lesz március 22-től. Ha a kár értéke alacsonyabb, mint a minimum kártérítés összege, úgy továbbra is csak a tényleges javítási díj és az ügyintézési díj fizetendő. 

A cikk forrása: totalcar.hu