Büntetőfékező idióta okozott balesetet az M1-M7 bevezetőn

A büntetőfékezés nemcsak roppantul kicsinyes megnyilatkozása a közlekedésre való alkalmatlanságnak, hanem nagyon balesetveszélyes is. Erről ugyanakkor sokan megfeledkeznek, és a rengeteg intő példa ellenére is így próbálnak érvényt szerezni vélt vagy valós igazuknak. Így történt ez az M1-M7 bevezetőn is, ahol a Magyar Közút kamerája rögzített egy ilyen manővert, amelynek következtében három autó ütközött.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Az már jó messziről látszik, hogy a furgon sofőrje nem tud uralkodni az idegein, és kivág az előtte haladó Toyota mögül, majd élesen vissza elé, aztán erőteljesen beleáll a fékbe, egészen állóhelyzetig ki is tart az elgondolása mellett. A hátulról érkező első autó, egy Jeep még biztonságosan meg tud állni, a következő egy szűk kikerüléssel menti a menthetőt, míg a harmadikként odaérő Škoda sofőrje már tehetetlen. Elrántja ugyan a kormányt, de így is berongyol a betonkorlát és az időközben megálló járművek közé. A nap bunkója címre igazán esélyes furgonos ezt követően el is hajt, mint aki jól végezte dolgát.

A Magyar Közút személyi sérülésről nem számolt be, arra viszont felhívják a figyelmet, hogy a büntetőfékezés nem menő. Roppant súlyos következményei lehetnek, ezért ez valóban nem követendő példa. Teljesen igazuk van, akinek ennyire gyenge az idegrendszere, és nem tud uralkodni magán, annak nincs helye az utakon, bármi is legyen az előzmény.

forrás: Magyar Közút

A cikk forrása: totalcar.hu