Az Opel legkisebb modellje is megkapta új arcát – bemutatták az új Corsát

Ráncfelvarrást kapott az Opel jelenlegi legkisebb modellje, a Corsa. A frissített modellt még idén elkezdik értékesíteni, amelyet tisztán elektromos- vagy hibrid hajtással is kérhetünk.

A Corsa 2019 óta vár arra, hogy megkapja frissítését, és a jelenlegi modellpalettában az utolsók között volt, ami még nem rendelkezett az Opel Vizor-orrpaneljával. De ami késik, nem múlik, a Corsa F faceliftes verziója már illeszkedik a márka új dizájnvonalához. 

Felszereltségtől függően az Opel jelvény, az autó orrán és hátsó részén is fekete, vagy matt ezüst színű. A légbeömlőt mintázó formák az első lökhárító alsó részén feltűnőbbek és nagyobbak is mint korábban. Valamint a modellnév a csomagtartóajtón középre került jó nagy sorközökkel. A Corsa színpalettájára pedig felkerül a képeken is látható Grafik Grey szürke.

A beltérben a választható felszerelések listáján megjelenik az új digitális műszerfal, és a 10 colos érintőképernyő is. Végre a Corsások is otthon felejthetik a telefonhoz szükséges kábelüket, ugyanis már vezeték nélkül is csatlakoztatható a telefon az autónkhoz. Bekerült ezenkívül a hangvezérlés és az online (OTA) szoftverfrissítés is. Dizájnra picit változtattak a kormányon, az ülésmintázaton és a váltókaron. Többek között beújítottak egy nagyfelbontású panoráma tolatókamerára, adaptív sebességtartóra és gyalogosfelismerő automata vészfék asszisztensre is.

A Corsa tisztán elektromos verziója, a Corsa Electric akkumulátorcsomagját is frissítették. Kétféle tisztán elektromos hajtáslánccal lesz elérhető: egy 100 kW/136 LE teljesítményű változattal, aminek hatótávja 357 kilométert, vagy az új 115 kW/156 LE-s kivitellel, amihez 402 kilométeres hatótávot ígérnek.

Újdonság, hogy 48 V-os hibrid hajtáslánccal is kérhető az új Corsa. A 100 és 136 LE-s motorokhoz 6 fokozatú duplakuplungos sebességváltó kapcsolódik. Arról nem esett szó, hogy megmarad-e az 1,2-es manuális váltóval.

Az Opel Corsa az év első négy hónapjában több mint 3 ezer darabos eladást elérő kisautók szegmensébe tartozik és a legnépszerűbbek között van az idén. A Datahouse statisztikái szerint idén január és április vége között 363 darabot helyeztek forgalomba, ami a triplája az egy évvel korábbinak. Ezzel a teljesítménnyel a Corsa a kisautók piacán 12 százalékos részesedést ért el az idén, így a második a 869 darabos eladást produkáló – ezzel 28 százalékos piaci résszel rendelkező – Toyota Yaris mögött. A harmadik legnépszerűbb modell ebben az osztályban a Suzuki Swift, amelyből 241 darab került a forgalomba, így 7 százalékos szelet jut neki a tortából. 

A cikk forrása: totalcar.hu