Az Opel kihagyja a Müncheni Autószalont

Meglepetésre a teljes Stellantis csoport távol marad a szeptemberi IAA-tól, amelyet az idén Münchenben rendeznek meg. Azt már korábban sejteni engedték, hogy a francia és olasz márkák nem jelennek meg az eseményen, de az meglepő, hogy a német Opel sem állít standot, annak ellenére sem, hogy volna újdonság, amit kiállíthatna.

opel iaa

Eddig elég erősnek látszott a Müncheni Autószalon támogatottsága gyártói oldalról. A VW, a Ford, a Dacia, a Polestar, az Audi, a Porsche, a Cupra, a Mercedes, a Nio és a Wei márkák már jelezték, hogy biztosan ott lesznek. A távolmaradását eddig a Jaguar Land Rover, a Toyota és a Kia jelezte.

A müncheni rendezvény új koncepciót hoz az autókiállítások megszokott sablonjai helyett. Egyrészt nem csupán egy vásárterületre korlátozódik. A város nagyobb területét érinti majd, a kiállítók várhatóan több helyszínen, szétszórva állíthatnak standot, félig-meddig nyitott területeken, a helyszínek közti közlekedést pedig az alternatív mobilitási megoldások nyilvános tesztjének tesztjének szánják.

A cikk forrása: totalcar.hu